Ενώ τα τελευταία χρόνια τα ευρωπαϊκά κράτη όλο και περικόπτουν από κοινωνικά κεκτημένα, κρατικές παροχές, και γενικά μειώνεται το "κράτος πρόνοιας", και προσπαθούν ακόμα και 90 χρονών να φτάνουμε...δουλεύοντας (αλήθεια ποιο ακριβώς είναι το "ευρωπαϊκό όραμα" που μας λέγανε??!), ενώ λοιπόν αυτά συμβαίνουν στην Ευρώπη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα φτιάχνει νόμο και ασφαλίζει 32.000.000 (!!!) ανασφάλιστους πολίτες!!
Και βέβαια τα λέω εγώ αυτά που διαφωνώ, αντιπαθώ και βγάζω...καντήλες με τις αμερικανικές πολιτικές ( όχι με τον αμερικανικό λαό), αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι, και να λέμε μπράβο σε τέτοια μέτρα κοινωνικής ευαισθησίας, (όσο και αν οφείλονται και σε προσωπικές εμπειρίες του Ομπάμα), την στιγμή που οι δικοί μας εδώ και χρόνια μας έχουν πρήξει με τα "κρατικά ελλείμματα", και τους λογιστικούς κρατικούς υπολογισμούς, βάζοντας σε τελευταία μοίρα την ευημερία των λαών...
Ακόμα λοιπόν και η μητρόπολη του καπιταλισμού και των νόμων της αγοράς μας δίνει...μαθήματα κρατικής πρόνοιας!!! Καλάαα πάμε...
Εμείς, εν τω μεταξύ, μπορούμε να συνεχίσουμε να βάζουμε φόρους,ακόμα και στους πεθαμένους...
Δεν είναι σωστό να ασφαλίζονται όσοι παίρνουν μαύρα λεφτά. Γιατί αυτοί που δουλεύουν να πληρώνουν αυξημένες εισφορές για να κονομάνε κάποιοι από την παραοικονομία;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτοί που θα έπρεπε να έχουν ιατρική περίθαλψη είναι οι άνεργοι, είτε είναι, είτε όχι, στο ταμείο ανεργίας. Αλλά για να κάνεις κοινωνική πολιτική χρειάζονται λεφτά (καμία σχέση η οικονομία των ΗΠΑ με αυτήν της Ελλάδας) και κυρίως τίμιοι διαχειριστές των χρημάτων... Ούτε λεφτά έχουμε, ούτε τίμιους κυβερνώντες έχουμε!
Apokalipsis999 ειλικρινά δεν έψαξα αναλυτικά, για το τί είναι όλα αυτά τα εκατομμύρια πολιτών στην Αμερική που είναι ανασφάλιστοι. Δεν έχω άποψη για το ποιοί και πόσοι από αυτούς είναι ανασφάλιστοι επειδή δουλεύουν "μαύρα". Αν είναι όντως όλοι αυτοί έτσι, συμφωνώ και εγώ με αυτό που λες. Εύχομαι όμως από όλον αυτόν τον αριθμό, να υπάρχουν έστω και λίγα εκ. άνθρωποι που είναι άνεργοι, ή τέλοσπάντων είναι ανασφάλιστοι λόγω ανέχειας και φτώχειας...Εστω και μερικές χιλιάδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν συγκρίνω βέβαια την οικονομία των ΗΠΑ με της Ελλάδας! Μιλάω γενικότερα για τις ευρωπαϊκές παροχές που τα τελευταία χρόνια όλο και περικόπτονται (δηλαδή αφαιρούνται κεκτημένα που ήδη υπήρχαν) και μια χώρα που η οικονομία της στηρίχθηκε στους άκαμπτους νόμους της αγοράς κλπ, (σε τόσο άκαμπτους που ο Ομπάμα, όταν έκανε γνωστό το νομοσχέδιο που ετοίμαζε, κατηγορήθηκε από κάποιους στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ότι ασκεί...κομμουνιστική πολιτική!)κάνει αυτό το νομοσχέδιο. Αν και πιστεύω ότι το νομοσχέδιο οφείλεται προσωπικά στον Ομπάμα, έστω κι έτσι, πρέπει να το δούμε με καλό μάτι. Ούτε περαιτέρω προεκτάσεις δίνω, ούτε τίποτα.
Κοινωνική πολιτική πρέπει να κάνει κάθε κράτος στον βαθμό που του αναλογεί. Αλλά η ΕΕ ενδιαφέρεται μόνο για τους αριθμούς, σε σημείο που κοντεύουμε να ξεπεράσουμε, ακόμα και το αμερικανικό μοντέλο.
Μόνο στην τελευταία πρότασή μου αναφέρομαι σε εμάς εδώ στην Ελλάδα, που σαν κακοί διαχειριστές και κυβερνώντες, (όπως λες και εσύ) έτσι που τα κάνανε, προσπαθούν με φορολογικά μέτρα να μαζέψουν την κατάσταση.
Ευχαριστώ για το σχόλιο.