Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τρόμος...



Πόνος και απώλεια, κάθε φορά που αντιλαμβανόμαστε το απίστευτο μέγεθος της μικρότητάς μας. 

Ό, τι και να πεις γι αυτούς τους ανθρώπους, που είδαν κατάφατσα και πάλεψαν ή (και) καταποντίστηκαν από τέτοια γιγάντια μανία (όταν και μόνο οι εκ του ασφαλούς εικόνες μας σοκάρουν),
είναι απειροελάχιστο.......... 





9 σχόλια:

  1. οι νεκροι θα ειναι εκατονταδες χιλιαδες απλα οι ιαπωνες ειναι μυστικοπαθεις και υπαρχει και τεραστιο προβλημα με τα πυρηνικα οποτε το προβλημα ειναι τεραστιο για ολους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αληθεύει αυτό που άκουσα, ότι δηλαδή είχαν χρόνο μόνο 20 λεπτά για να φύγουν, τότε σίγουρα θα είναι πολλές χιλιάδες οι νεκροί. Να δούμε τώρα και την μόλυνση, γιατί αυτή όντως αν είναι μεγάλη, θα επεκτείνει το πρόβλημα πολύ πιο μακριά αλλά και με μακροπρόθεσμες συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ............
    Κανείς δεν μπορεί να
    τα βάλει με τα στοιχεία
    της φύσης τελικά!
    Πρέπει να το χωνεψουμε!!!
    Εχουμε πηδήξει τον πλανήτη μας
    κι αυτός μας εκδικείται!
    Φιλιά πολλάαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι , όπως το λές δεν υπάρχουν λόγια γι αυτήν την τραγωδία που ζουν .
    Δεν μπορώ να κοιτάξω τα βίντεο.. ούτε τηλεόραση βλέπω..
    Αύριο θα «ξεχάσουμε» όπως έγινε με το Τσερνομπίλ και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας αγνοώντας προκλητικά τα πυρηνικά εργοστάσια παλαιότερης τεχνολογίας που βρίσκονται στη γειτονιά μας ( που τα συντηρούμε κι εμείς ).
    Πρέπει να έχουμε και ρεύμα διάολε! χωρίς αυτό πάει ο πολιτισμός μας..
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. D.Angel μόνο όταν συμβαίνουν τέτοια καταλαβαίνουμε το...αυτονόητο, ότι είμαστε απλώς μια από τις εκατομμύρια...συνέπειες της φύσης...
    Ολον τον υπόλοιπο καιρό που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, εμείς απλά νομίζουμε πως το σύμπαν ολόκληρο φτιάχθηκε για μας...
    Και βέβαια τον έχουμε απαυτώσει τον πλανήτη, αλλά όπως συμβαίνει από..."κτίσεως κόσμου" σε όλα, άλλοι απαυτώνουν και άλλοι την πληρώνουν πάντα..!
    Καλημέρα

    ελίτσα, είναι πραγματικά φοβερό. Να βλέπεις χιλιάδες σπίτια και αυτοκίνητα, να φέρνουν τούμπες και να χτυπιούνται, με απίστευτη ταχύτητα, σαν να είναι σκουπίδια που τα πήρε το νερό της βροχής...
    Το Τσέρνομπιλ το ξεχάσαμε, αλλά το "τρώγαμε"
    και ίσως να το τρώμε ακόμα. Και τα εργοστάσια που σκάνε στην Ιαπωνία, δεν ξέρω αν περνάει από το χέρι μας, και τι μετρήσεις-εκτιμήσεις κάνουν οι ειδικοί, αλλά αν εξαπλωθεί κανένα τεράστιο νέφος, άστα... Καλύτερα χωρίς ρεύμα!
    Από εδώ και πέρα, να χτίζονται σε υψόμετρο που δεν μπορεί να φτάσει θάλασσα (αν και δεν έχω ακριβώς καταλάβει άν οι εκρήξεις έγιναν απο τα νερά, ή από τις σεισμικές δονήσεις)!!
    Αφού για να...κλείσουν δεν το βλέπω!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον κρίσιμο ισολογισμό, το έσχατο σημείο δηλαδή καταμέτρησης κερδών και ζημιών μετά το ατύχημα, θα καταμετρηθούν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και δημιουργήματα, το επίπεδο ευημερίας πρίν την καταστροφή, ο βαθμός απόλαυσης της ευμάρειας από τους πολίτες, η κερδοφορία των επιχειρήσεων, ο ρυθμός συσσώρευσης πλούτου και υλικών αγαθών, οι χρηματιστηριακοί δείκτες και άλλα τέτοια όμοια.
    Στο κλείσιμο του ισολογισμού θα αποδειχθεί ότι τα υλικά οφέλη για τους εναπομένοντες είναι μεγαλύτερα από τις σημειωθείσες καταστροφές οπότε θα ξανασυνεχίσουμε την ανοικοδόμηση με τα ίδια στοιχεία και την ίδια λογική. Θα κρατήσουμε στο μυαλό μας την «μαύρη» επέτειο σαν ημέρα μνήμης και θα μνημονεύουμε κάθε φορά όσους μετά την προσβολή τους από την ραδιενέργεια κατά διαστήματα θα πεθαίνουν, όμως θα εξακολουθούμε να ζητάμε ακόμη περισσότερη ενέργεια και περισσότερες ανέσεις που θα μας δώσουν τα πυρηνικά της επόμενης και πιο ασφαλούς(?) γενιάς και δεν θα μας αφορά τίποτα αφού είμαστε ζωντανοί και το κυριότερο δεν πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και σε μας.
    Κάποιοι βλέπουν το «θέαμα» στις τηλεοράσεις, κάποιοι δεν μπορούν ούτε να βλέπουν, κάποιους απασχολεί αν θα μάθουμε όλη την αλήθεια.
    Και λοιπόν? Αν οι καταληψίες του Ιράκ, μοίραζαν δωρεάν το 80% των πετρελαιοκοιτασμάτων, πόσοι από εμάς θα εξακολουθούσαμε να διαφωνούμε με την πολιτική τους? Ή κάνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Xαχα! Αντώνη, από την μικρότητά μας μπροστά στις φυσικές διαδικασίες, των οποίων το μέγεθος και τις συνέπειες, σπάνια έχει την δυνατότητα να αντιληφθεί ο άνθρωπος (εκτός αυτών που τα αντιμετωπίζουν), εσύ πας στις άλλες...μικρότητες που όλες μαζί συνθέτουν το τεράστιο...μέγεθος της συνολικής μας (μικρότητας)!!! Αν και είναι πολύπλευρο το θέμα, και η πάγια θέση μου είναι πως δεν μπορούμε να κάνουμε διαίρεση της (κάθε) ευθύνης δια του πληθυσμού και να μοιράσουμε σε ίσα "τεμάχια".
    Τώρα έδεσες!! Άμα η πολιτική τους είχε τόσο...αγαθά κίνητρα, θα ήταν διαφορετική και πιθανότατα αποδεκτή. Άσε που δεν θα τους υπαγόρευε να κάνουν ούτε αυτή, ούτε άλλη κατάληψη...
    Οπότε μάλλον δεν μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και δεν κάνει και στάση ή να πετάξω αρκετούς ή να κατέβω..
    Εντάξει μπερδεύτηκα με τις αναρτήσεις και γράφω αλλού!!
    Αυτό θα μας πειράξει τώρα?
    Καλό σου μεσημέρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ελίτσα εκεί πρέπει να επικεντρωθεί πλέον η έρευνα: Στην δυνατότητα να σταματάει η Γη... Αυτή είναι πρόκληση!
    Δεν πειράζει!
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή