Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Με του Βοριά τα Κύματα, μου Στέλνουν Χαιρετίσματα (οι Αγορές)








Οι αριθμοί, βέβαια, πάντα ίδιοι είναι....
Το 1 είναι 1, το 2 είναι 2 κλπ, και χθες και σήμερα και πάντα......
Εκείνο που αλλάζει, είναι αυτό που μπορεί ο καθείς να βάλει δίπλα σε έναν αριθμό..... Εγώ πχ δίπλα στο 1, μπορεί να έβαζα "καλό φαγητό", άλλος να βάλει 1 "φορτηγό", άλλος να βάλει 1 αχλάδι κλπ.

Και φυσικά σημασία έχει και το ποιός είναι αυτός που μετράει. Πχ εγώ που είμαι ένας γνωστός εμπαθής, και καχύποπτος, στο παρακάτω άρθρο για την "μαύρη Τρίτη" του χρηματιστηρίου
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26502&subid=2&pubid=113367759

θα έδινα το Νο 1 στον παράγοντα που αναφέρεται 4ος...

Και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με μπηχτή προς την εφημερίδα, απλά μια επισήμανση σχετικα με  αυτό το...αέναο, συνεχές, πανταχού παρόν, και διάχυτο "...γιατί τα σκιαζε η φοβέρα..."

Το παρατραβάω ε? Καλά, θα ρωτήσω και το γιατρό......





6 σχόλια:

  1. Πρώτος!Αυτά τα οικονομικά πρέπει να πω πως δεν τα καταλαβαίνω.Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι πως το ασταθές πολιτικό κλίμα δεν είναι καλό γενικά,όχι μόνο για την οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ, απλοϊκά (έχω συναίσθηση πως είναι απλοϊκό ώστε δεν χρειάζεται να με κατηγορήσει κάποιος γι αυτό), θα πω Γιάννη πως πέρα από όλη αυτή την πολυπλοκότητα (όρων αναλύσεων κλπ) δεν λείπει ούτε σε αυτόν τον τομέα (σε κάποιες πλευρές του) η γνωστή...δαιδαλώδης διαδρομή που καταλήγει πάντα σε εύνοια και ενίσχυση των εκάστοτε ισχυρών... Κάτι σαν πυραμίδα, σαν συγκεντρωτισμός...
      Βλέπεις παρά την απλοϊκότητα της υπόθεσης, το ίδιο...απλοϊκή και προβλέψιμη είναι πάντα και η κατάληξη των οικονομικών θεμάτων υπέρ του πιο ισχυρού (δλδ της κορυφής της "πυραμίδας")...
      Όσο για το ασταθές πολιτικό κλίμα έχεις δίκιο, πολλά μπορεί να συμβούν κατά την διάρκεια μιας αστάθειας και στην περίπτωσή μας (κρίση) τα οικονομικά έχουν την ευθύνη για την πολ. αστάθεια περισσότερο από ό,τι το αντίθετο..!

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο,και διαβάζοντας πάλι το άρθρο,θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο τέταρτος λόγος έπρεπε να ήταν πρώτος...

      Διαγραφή
    3. Έτσι πιστεύω και εγώ χωρίς να μου φταίει ο συντάκτης (μάλιστα θα μπορούσε να πει κάποιος "πάλι καλά που έστω αναφέρεται ο συγκεκριμένος λόγος σε μια οικονομική εφημερίδα") αλλά αυτό που αναφέρω στην ανάρτηση.

      Διαγραφή
  2. Δίπλα από το "1" δεν πάει το "5";;;
    Kαι να είναι ανοιχτό π.χ. σαν φάσκελο για όλους τους μακελάρηδες της ζωής μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιχνηλάτη, "θα έδινα το Νο 1 στον παράγοντα που αναφέρεται 4ος..." γράφω στην ανάρτηση. Οπότε 1+4=5, άρα...μια χαρά βγαίνει το φάσκελο....!!

      Διαγραφή