Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πλανήτης ΓΗ...




































Και έτσι,
Μ` αυτά τα ...μούτρα
Πλανιέται (πλάνην οικτράν...) στο...άπειρο...

Και γελάνε...απλανείς και πλανήτες...

4 σχόλια:

  1. Πλανήτης γη ώρα 0
    Αστα να πάνε....
    Κάποτε είχα φτιάξει ένα βιντεάκι....
    Τσάκω το
    http://www.youtube.com/watch?v=oOdCQe2fYu0
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγάλη έκρηξη και το στερέωμα, ο σφαιρικός διάπυρος ταξιδευτής και η μορφοποίηση, η πανίδα, η χλωρίδα και το τετράποδο, αφανές μεν αλλά πίσω από όλα, που άρχισε να ακροβατεί στα δύο πόδια και μετά άρχισε να σκέφτεται και να «παλεύει» να ζήσει, οι «ταξικές» διαφορές και η αχαλίνωτη απληστία, τα σωθικά του πλανήτη που λεηλατούνται και η «πρόοδος» που πνίγει το σύμπαν, τα νερά και τα έμβια που δηλητηριάζονται (χθές ήταν η παγκόσμια ημέρα για το νερό, μία ακόμη επέτειος δηλαδή της παγκόσμιας υποκρισίας), πρώην τετράποδα που επιβιώνουν με απόβλητα και άλλα αδύναμα να καρτεράνε το τέλος και όμως όλο αυτό το σύμπλεγμα να έχει ένα τελικό σκοπό, αυτό το κίτρινο μέταλλο που και αυτό το βγάζει ξεκοιλιάζοντας τη φύση του, αυτή τη φύση που δεν τάχει σωστά μοιρασμένα γιατί αλλού τάδωσε με τη σέσουλα και αλλού ούτε με τη δαχτυλήθρα.
    Η σειρά των εικόνων σου τέλεια, όμως ποιός βλέπει τις πρώτες όταν η τελευταία τυφλώνει με τη λάμψη και ποιος ακούει τα γέλια? Παίρνουμε αυτό που θέλουμε, μόνο που ως πρώην τετράποδα, σέρνουμε στο μεδούλι μας το «ο θάνατός σου η ζωή μου», ξεχνώντας πάντα ότι το ίδιο λέει και το άλλο πρώην τετράποδο για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. D.Angel Πλανήτης Γη ώρα: Περασμένη (εύχομαι όχι "αργά"!)...
    Ωραίο το βιντεάκι, και οι Socrates βεβαίως!
    Καλησπέρα

    Αντώνη, έτσι. Βέβαια μια λεπτομερέστερη περιγραφή, θα απαιτούσε προφανώς κι άλλες εικόνες ομολογώ.
    Πόσο τραγικό όμως είναι(ή μάλλον απερίγραπτο, αφού θα απαιτούνταν πολλές λέξεις για να περιγραφεί)
    πως πίσω από την καταστροφή της μητέρας Γης, αλλά και από την δυστυχία των πρώην τετραπόδων που εικονίζονται, δεν βρίσκεται ένας εξωγήινος εχθρός ή, έστω, ένα άλλο υπέρτερο γήινο όν που επιβάλει την θέλησή του, αλλά ακριβώς το ίδιο πρώην τετράποδο..!!
    Όντως: "Ποιός βλέπει τις πρώτες εικόνες
    όταν η τελευταία τυφλώνει με την λάμψη..."
    Ποιος? Φαίνεται πως για την ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ εναρμόνιση της ύπαρξής μας με τους νόμους αυτού που δημιουργήθηκε στην πρώτη εικόνα και φαίνεται στην δεύτερη, τους απλά φυσικούς, υπαρκτούς, και ορατούς, δεν είναι αρκετή μια απλή πρόοδος (με " ή χωρίς) ή (και) παιδεία όσο οι συμπεριφορά, η αναζήτηση, ο τρόπος ζωής και σκέψης μας, παραμένουν ίδια. Απαιτεί μάλλον μια πολύπλευρη αναβάθμισή μας ως όντα. Ίσως ένα άλλο (διανοητικά, πνευματικά κλπ) είδος ανθρώπου. Όχι απαραίτητα πολυπλοκότερο, μα σίγουρα φυσικότερο...
    Μια πιθανή..."θεραπεία" της πολιτισμικής μας διαστροφής (με ή χωρίς"), σύμφωνα με την οποία το Σύμπαν δημιουργήθηκε για εμάς, άρα είναι όχι μόνο προς εξερεύνηση και κατάκτηση γνώσης, αλλά και προς κατοχή, ίσως να είναι η αρχή αυτής της αναβάθμισης, που εκτός των άλλων, θα μας κάνει να συμπεριφερθούμε πλέον, όχι ως...ιδιοκτήτης αλλά ως ένα ελάχιστο μέρος του όλου.
    Δεν θέλω να σκέφτομαι τί θα...συμβεί στο κακόμοιρο το Σύμπαν αν τελικά (έτσι όπως είμαστε τώρα) το "κατακτήσουμε" χαχα.
    Φτου!!! Όση πληκτρολόγηση γλίτωσα με τις εικόνες την "πλήρωσα" με το σχόλιο....!
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διευκρίνηση:
    "Βέβαια μια λεπτομερέστερη περιγραφή, θα απαιτούσε προφανώς κι άλλες εικόνες ομολογώ."
    Με αυτό εννοούσα "λεπτομερέστερη περιγραφή" από αυτήν που έκανα εγώ με τις εικόνες. Η δική σου ήταν πληρέστατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή