Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

E viva Espana !


Η πολύ καλύτερη Ισπανία, πήρε άξια το κύπελλο έχοντας απέναντί της μια "μικρή"
ποδοσφαιρικά (στο δημιουργικό κομμάτι) Ολλανδία, που το μόνο που έκανε, ήταν να προσπαθεί να σταματήσει τους Ισπανούς, στους οποίους θα μπορούσε να στοιχίσει ο εκνευριστικά υπερβολικός ατομισμός στο α' μέρος της παράτασης, στα τελειώματα των φάσεων. Και ενώ ο διαιτητής δεν τους έδωσε δυο πέναλτυ!

Kαι η τελετή έληξε και, όπως ήτο φυσικόν, η τουλίπα εμαράνθη ...

Μια απορία: Αν μία από τις δύο ομάδες που έπαιξαν στον τελικό, μπορεί να αποκληθεί "loser" με ποιο σκεπτικό ο εκφωνητής αποκαλούσε την...Ισπανία?!!

12 σχόλια:

  1. Ετεροχρονισμένες απαντήσεις φίλε μου, επειδή την Παρασκευή μέχρι τις 15.00’ είχε στριντζωθεί η ηλεκτρονική μου τηλεκουτσομπόλα και μετά την κοπάνησα για Π.Σ.Κ.
    Ας αρχίσω από την τελευταία και πιο επίκαιρη ανάρτηση.
    -Βίβα Εσπάνια λοιπόν παρά τα σκόπιμα δολοφονικά χτυπήματα από τις τουλίπες που έπρεπε να μείνουν με 10 από το 9’ και όχι το 109’. Και αν διαφωνείς για το σκόπιμα, φέρε στο μυαλό σου τα από την αρχή χτυπήματα στον Ινιέστα που έπρεπε να φοβηθεί ότι θα έμενε άλλους 6 μήνες εκτός γηπέδων. Το έπαθε βέβαια ο άνθρωπος αλλά τους το ξεπλήρωσε χωρίς σάλιο που λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζομαι ότι το ερώτημά σου είναι ρητορικό, αλλά αν πράγματι δεν θυμάσαι, τους Ισπανούς αποκαλούν “looser” (πρόσεχε την ορθογραφία σου νεαρέ), επειδή παρά τις πολλές συμμετοχές σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια κύπελλα και παρά τα πολλά «τρανταχτά» ονόματα που διέθεταν, αποκλείονταν πολύ γρήγορα. Πρώτη εξαίρεση το Πανευρωπαϊκό του 2008. Θυμάσαι την πορεία τους το 2004?
    -Οι τουλίπες, πήραν Πανευρωπαϊκό το 1988 (τότε έπαιζαν και μπάλα) στην Γερμανία, με Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ και Ράϊνκαρτ, (η τριάδα που μετά πήγε στην Μίλαν), αποκλείοντας στον ημιτελικό την Βέρμαχτ και κερδίζοντας στον τελικό τους ακόμη τότε Σοβιετικούς (που είχαν αποκλείσει την σπαγγετερία) με Ντασσάεφ, Προτάσσοφ, Λιτόφτσενκο. Τους δύο τελευταίους έφερε στο Λιμάνι ο αλήστου μνήμης Σαλιαρέλης. Ίσως θυμάσαι ίσως όχι, αν και πρέπει να ήσουν στα 18. Δεν αποκλείω βέβαια την απασχόληση και εντρύφησή σου με σοβαρότερα ενδιαφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιέσαι τι ..σκατά μπορεί να περιέχει το κεφάλι των καναλαρχ…..ίων (παράγεται σύμφωνα με τον κανόνα : Άρτος- αρτίδια, καναλάρχες-καναλαρχ…ια). Μα ακριβώς αυτό : Σκατά με γαρνιτούρα Ευρώπουλα. Και δεν είναι μόνο αυτοί, αλλά πρώτοι οι σχεδιαστές, μετά οι παραγωγοί, μετά οι διαφημιστές και τελευταίοι αλλά χειρότεροι οι αγοραστές. Δηλαδή εμείς, που κορδωνόμαστε κι από πάνω οι ηλίθιοι επειδή το βλαστάρι μας ξέρει απ’ έξω όλα τα ονόματα των εξολοθρευτών και τεράτων και βγάζει στεντόριες άναρθρες κραυγές που φοβίζουν ακόμη και ντόπερμαν. Και για επιβράβευση του αγοράζουμε την επόμενη πιο τερατόμορφη σειρά να συνοδεύεται μάλιστα και από κάποιο υπερόπλο, γιατί έτσι λέει θα γίνει άντρας. Αυτή είναι η αιτία προφανώς που τα τελευταία χρόνια γεμίσαμε άντρες, που προσκυνάνε για 500 ευρώ, κοιμούνται στο παιδικό τους δωμάτιο και είναι ευχαριστημένοι αν κάθε βράδυ μπορούν σε κάποιο in(?) μπαράκι να ξεροσταλιάσουν όρθιοι 3-4 ώρες, με ένα και μοναδικό ποτήρι σπίρτο αμφίβολης προέλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούν κάποια Ελληνικά με όσο γίνεται περισσότερους ξένους όρους επειδή νομίζουν ότι έτσι γεμίζει ο άδειος τενεκές τους, μιλάνε ή στέλνουν συνεχώς μηνύματα στο κινητό τους, καταφέρνουν αραιά και που να κάνουν έρωτα αλλά δεν ερωτεύονται, τρέμουν μπροστά σε μια προσγειωμένη και σοβαρή κοπέλα γι’ αυτό και προσποιούνται ότι δεν υπάρχει και τέλος αν καταφέρουν κάποτε να δημιουργήσουν οικογένεια μεσήλικες πιά, προσπαθούν με φανταστικά τέρατα και φονικά παιχνίδια, να κάνουν τα δύστυχα παιδιά τους σκληρούς και αυτάρκεις άντρες, αυτό δηλαδή που οι ίδιοι δεν υπήρξαν ποτέ, διδάσκοντάς τους παράλληλα πώς μπορούν να επιπλεύσουν στην κοινωνία όχι παλεύοντας αλλά εκμεταλλευόμενοι όποιον μπορούν ακόμη και το ταίρι τους.
    Ησύχασε δεν ανήκεις εκεί ανενδοίαστα το υπογράφω, επειδή η παιδεία και το πνεύμα που αποπνέεις φωνάζουν από μακρυά.
    Το κακό είναι ότι η πολυλογία σου είναι κολλητική. Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχω ιδέα Σάτυρε!
    καλή εβδομάδα πέρασα να πω!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. D.Angel δεν πειράζει!
    Κι εμείς που έχουμε ιδέα...
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    Αντώνη, άμα κάτσεις με τον λοξό, μέχρι το μεσημέρι θα..λοξέψεις (για τα περί πολυλογίας)!!!
    Ας αρχίσω και εγώ με τα πιο επίκαιρα. Παρόλο το όχι και τόσο καλό ποιοτικά παιχνίδι του τελικού, η Ισπανία ήταν αυτή που προσπαθούσε να δημιουργήσει κάτι, ενώ οι Ολλανδοί συνεχώς, και (σχεδόν) μόνο, ανέκοπταν!
    Εγώ ξέρω πως loser (είσαι σίγουρος για το "looser"?) αποκαλούμε συνήθως (τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο κ.α. ομαδικά-"δημοφιλή" αθλήματα), αυτόν που ανεβαίνει ψηλά (μέχρι τελικό), χωρίς όμως να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο.
    Και αυτόν τον τίτλο τον κατέχουν επάξια οι Ολλανδοί!..
    Ρώτησα "τί έχουν πάρει οι Ολλανδοί" για να επιβεβαιώσω ότι έχουν πάρει μόνο ένα ευρ. κύπελλο. Είναι έτσι? Μόνο αυτό έχουν πάρει?
    Ό,τι και...εμείς δηλαδή?? Χαχαχαχα!!!
    Πες μου πως είναι αλήθεια!!
    Θα τους πέφτει πολύ βαρύ για την (γλυκόλαλη μεν "ρατσίζουσα" δε) υπεροψία τους!!!!
    Τους φαντάζεσαι να έπαιζαν στον τελικό, λέει, με κάποια άλλη μικρή (σαν όνομα) ομάδα και να αντιμετωπίζονταν με τον τρόπο που αυτοί έπαιξαν τους Ισπανούς??? Τί ειρωνία θα έριχναν για το "στυλ του ποδοσφαίρου του αντιπάλου" κλπ πικρόχολα??!

    Οσο για το άλλο θέμα, οι καναλαρχ_δαίοι, αναφέρονται στην 2η μου απορία. Τις περισσότερες φορές δεν είναι αυτοί που παράγουν τέτοια έργα "τέχνης", αλλά αυτοί που τα προβάλλουν.
    Σωστά και τα περί της δικής μας στάσης απέναντι σε όλο αυτό, αλλά προσπάθησε να επικεντρώσεις την σκέψη σου και να εμβαθύνεις στην 1η μου απορία, έτσι ακριβώς όπως την έχω διατυπώσει...
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας αρχίσουμε με τα εύκολα: Looser και όχι loser. Τα δύο –οο- εξ άλλου προφέρονται –ου-. Διαφορετικά θα λέγαμε «λόζερ» και όχι «λούζερ». Δεν παραδίδω μαθήματα Αγγλικής αφού ελάχιστα ξέρω και τσάτρα-πάτρα μπορώ να συνεννοηθώ προφανώς όχι με Άγγλο. Το lost είναι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα δύσκολα τώρα: Μολονότι η ερώτησή σου αφορά ψυχοπαθολογία, θα πώ την γνώμη μου και δείξε συγκατάβαση. Εκκίνηση με την εξωτερική εμφάνιση του «σχεδιαστή» που πιστεύω ακράδαντα ότι δεν είναι γυναίκα:
    Μέτριο έως μικρό ανάστημα με φάτσα άσχημη, στενό μέτωπο, μυτερό πηγούνι και μυωπικά έως πατομπούκαλα γυαλιά, μύτη αδύνατη και μακρυά με ρουθούνια που ποτέ δεν στέγνωσαν, χρώμα χλεμπονιάρικο στο σπυριάρικο πρόσωπο, πόδια στραβά με δυσανάλογες πατούσες, λιπόσαρκο σώμα με έντονη τριχοφυϊα και κρεμασμένη λόγω καθιστικής ζωής μιά μικρή αντιαισθητική σακκούλα που παριστάνει την κοιλιά, φωνή έρρινη ελαφρά τσιριχτή και μέτρια έως κακή άρθρωση. Μόνιμος στόχος κοροϊδίας, καψονιού και καρπαζιάς στα παιδικά και σχολικά του χρόνια, επειδή τα παιδιά βλέπεις σε τέτοιες καταστάσεις είναι ανελέητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κακή δασκάλα ή μάλλον δάσκαλος που δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να σταθεί δίπλα του. Το πιο σοβαρό όμως: Θα πρέπει να βίωσε την απόρριψη και στο ίδιο του το σπίτι. Οικογένεια φτωχή με πολλά παιδιά? Μονογονεϊκή οικογένεια αδιάφορου pater ή mater φαμίλιας? Κακομεταχείρηση και στο περιβάλλον του? Συνδυασμός κάποιων ή και όλων αυτών? Σχέσεις με το άλλο φύλο πάντως ανύπαρκτες με ενδεχόμενο την «άτσαλη» έως σκαιή αντιμετώπιση και από επαγγελματία πόρνη.
    Νομίζω όμως ότι το μεγαλύτερο και αξεπέραστο πρόβλημά του είναι η αδυναμία να αντιπαλέψει τα συνομήλικά του παιδιά, τα οποία και λόγω της έλλειψης παντελούς συμπαράστασης από τον περίγυρο, θα πρέπει να είχαν τότε εφιαλτική συμπεριφορά. Τώρα, κάνει προβολή στο πρόσωπο των σημερινών παιδιών, του φόβου που διακαώς επιθυμούσε να προκαλέσει στους «βασανιστές» του, αλλά δεν είχε την δύναμη ή την δυνατότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σταματώ εδώ. Δεν ξέρω πόσο υπερβολικός ήμουν, αλλά δεν πρέπει να απέχω και πολύ από την πραγματικότητα. Η απορία μου πάντως είναι αν σωστά κατάλαβα την ερώτησή σου ή τελείως λανθασμένα παριστάνω τον Φρόυντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως φίλε μου, ψάξτο λίγο το "looser"!
    Εγώ πάντως πέρα από την ορθογραφία του, το αντιπαθώ επειδή οι αμερικάνοι πολλές φορές το χρησιμοποιούν για να περιγράψουν (υποτιμητικά), εκτός από τον ηττοπαθή, ακόμα και τον άτυχο, αυτόν που τον δέρνει η κακοδαιμονία, και πέφτει καμμιά φορά θύμα αρνητικών συγκυριών. Και φυσικά αυτό το θεωρώ ψιλορατσιστικό...

    Θα μπορούσε να έχει μια εμφάνιση σαν την περιγραφή που έκανες, θα μπορούσε βέβαια να έχει και διαφορετική. Θα μπορούσε επίσης να έχει αυτές τις αιτίες συμπεριφοράς,ή παραπλήσιες. Αλλά υπάρχουν κι άλλες προεκτάσεις. Τα κίνητρα (ναι, είπαμε. Απωθημένα. Αλλά ποίου? Μιλάμε για μια σπάνια περίπτωση ατόμου που ξεφυτρώνει πού και πού?).
    Οι δυνατότητες. Οι σκοποί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή