Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Αλλοι τα Σκορπάγανε και άλλοι στην "Απ` Έξω"!!

Ζητάνε από τον κοσμάκη να δείξει κατανόηση και να έχει αντοχές, απέναντι στα σκληρά οικονομικά μέτρα!!
Τώρα τον θυμηθήκανε??
Ας προσέχατε!!
Τις εποχές των...παχέων αγελάδων, όταν σκορπάγατε τα φράγκα δεξιά κι αριστερά σε διάφορες βιτρίνες, μίζες, και κάποιοι κάνανε περιουσίες "μαμούθ" και καβατζώσανε ως 10ης...γενεάς.

Οταν απλά πολιτιστικά και άλλα δρώμενα, τα μετατρέπατε σε φανταχτερά και πολυδάπανα show που φούσκωναν ακόμα περισσότερο το τελικό ποσό με άχρηστες (αν όχι και εικονικές) δαπάνες.

Οταν δημόσια έργα τελείωναν σε διπλάσιο και τριπλάσιο χρόνο από το κανονικό, με 2πλάσιο ή 3πλάσιο κόστος για να πλουτίσουν κάποιοι.
Οταν, όταν, όταν...

Τότε λοιπόν δεν σκεφθήκατε να δαπανήσετε κάποια από αυτά τα ποσά για να δημιουργήσετε καλύτερες συνθήκες ώστε να αυξηθούν και οι αποδοχές των απλών εργαζομένων αλλά έχουν παραμείνει οι ίδιοι ελεεινοί μισθοί.

Δεν κάνατε ένα πλάνο ανάπτυξης ώστε να μπορεί και ο μικρομεσαίος να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό και να δώσει με την σειρά του ένα αξιοπρεπές μεροκάματο στον εργάτη-υπάλληλο (το μόνο που κάνατε ήταν να ξεσηκώνετε το έναν κλάδο εναντίον του άλλου, προπαγανδίζοντας πως ΔΕΝ φταίει το χαμηλό εισόδημα του κόσμου, αλλά η ακρίβεια της...λαικής!! Λες και η ακρίβεια έγινε...μόνη της ή την κάναν μόνοι τους οι παραγωγοί και πωλητές λαχανικών!)

Πού σας έχανε, πού σας έβρισκε κανένας, στα ραντεβού με τους μεγαλοβιομήχανους για να δείτε πως θα αλλάξετε, στα μέτρα σας, τις εργασιακές σχέσεις!!

Αφού λοιπόν τότε ΔΕΝ ρίξατε ούτε ένα..."κοκκαλάκι" από το ψητό που τρώγατε, για να "γλύψει κι ο κοσμάκης (για τον πραγματικό κοσμάκη μιλάμε κι όχι για τους απατεωνάκους!)...

Απλά τώρα κόψτε τον λαιμό σας...
Και μην του ζητάτε να μην διεκδικεί, να μην κινητοποιείται (ειδικά τώρα) και, κυρίως, να δεχτεί και περικοπές από πάνω...

Αυτές μπορείτε απλά να τις εφαρμόσετε πρώτα στους εαυτούς σας...

Και επειδή ο SatIRus πάντα έχει...προτάσεις ορίστε:

Γύρω στο 1996-1997 ένας χαμηλόμισθος έπαιρνε από 130-200.000 δρχ.
Ο μισθός του βουλευτή ήταν περίπου 500.000 δρχ.
Τώρα ένας χαμηλόμισθος παίρνει από700 -1100 ευρώ (μισθό που έχει μικρότερη αγοραστική δύναμη!!).
Ο μισθός του βουλευτή πόσο έχει πάει?...

Διορθώστε λοιπόν την...αναλογία!!!
Ή ανεβάζετε τον μισθό του χαμηλόμισθου και τον ανακουφίζετε οικονομικά.
Η...κατεβάζετε τον μισθό του βουλευτή και μειώνετε σημαντικά τις...δαπάνες στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση...

Διαλέγετε και παίρνετε!!!

Τί? δεν μπορείτε να...σφιχτείτε?
Ε τότε να μην το ζητάτε και από τον κόσμο..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου